SAMPA Automotive Inc, osnovana je 1994. godine isporučuje rezervne delove za teretna vozila, prikolice i autobuse, kao proizvodna kompanija kojom se turski automobilski sektor ponosi.

SAMPA, sa sedištem u Samsunu, ima 80.000 m2 integrisanog fabričkog kompleksa, u industrijskoj zoni u gradu Samsun, Turska. SAMPA ima svoje kancelarije, skladišta kao i saradnju na različitim mestima širom sveta (naime, Ujedinjeni Arapski Emirati, Nemačka, Rusija, Kazahstan, Nigerija, Južna Afrika, Sjedinjene Američke Države). Od kraja 2014. godine, Sampa je svojim izvozom u 116 zemalja ostvarila prihod od 94 miliona USD i ostvarila godišnju prodaju od preko 20 hiljada tona proizvoda.

SAMPA svake godine raste po stopi od 30-35% nastavljajući da povećava svoj udeo i prisutnost na svim lokalnim tržištima zbog svojih komparativnih prednosti. SAMPA ima četiri velika atributa koji je razlikuju od drugih igrača u ovoj industriji. Ove razlike predstavljaju definitivnu komparativnu prednost na globalnim tržištima:

 

Atributi koji razlikuju SAMPA od njenih konkurenata:

1) Raznovrsnost proizvoda (više od 30.000 artikala) u svom portfoliju, visoka dostupnost proizvoda zahvaljujući velikom lageru i skladištima na različitim lokacijama, kao i zadovoljavajuće isporuke.

2) Činjenica da je proizvođač većine proizvoda iz svog portfolija, dovodi do toga da se specijalizuje za mnoge proizvode na višem nivou i postiže dominaciju kvalitetom svojih proizvoda.

3) Činjenica da proizvodi većinu proizvoda iz svog portfolija, u sopstvenom integrisanom fabričkom kompleksu sa najnovijom tehnologijom, omogucava joj veliki obim proizvodnje i  daje cenovnu prednost u odnosu na  konkurenciju širom sveta.

4) Poseduje sposobnost kontinuiranog stvaranja boljeg dizajna proizvoda i kvaliteta izrade, zahvaljujući istraživačkom radu u svom istraživačkom centru i centru za testiranje na 3.000 m2 sa investicijom od 10 miliona USD.

 

Produžavanjem roka trajanja mnogih proizvoda, primenom novih izuma sa odlučnošću da se unapredi OEM kvalitet, daje joj najbolju podstrukturu u sektoru automobilske opreme i u svetlu razvoja proizvoda i ispitivanja.

SAMPA, koja se bavi proizvodnjom, nabavkom i prodajom na globalnom tržištu, služi se širokom paletom proizvoda iz 18 različitih grupa proizvoda za teška vozila (kamioni, prikolice, autobusi), uključujući, ali ne ograničavajući se na, motore, vazdušne jastuke i elektronske sisteme za kabine.

15.358 proizvoda iz njihovog širokog asortimana, sastavljeno od 30.000 delova, proizvedeno je u mašinskom parku sa 3.300 mašina sa najnovijom tehnologijom. Osim toga, postoje hiljade dobavljača koji sarađuju na više od 14 hiljada proizvoda.

Inovacije, razvoj proizvoda i istraživanje patenata sada se rade u Centru za istraživanje i razvoj na 3.000 m2.

SAMPA ima najveći istraživačko-razvojni centar u regionu sa 74 zaposlena, inženjera kao i  visokotehnološkim laboratorijama.

SAMPA obećava da će 2023. godine ostvariti jedan hiljaditi deo izvoznog cilja Turske. Sampa preduzima odlučne  korake ka tome da 2025. godine bude svetski lider u sektoru aftermarket tržišta teških vozila.