Osnovan kao Maysan 1969. godine, Maysan Mando je aktivno učestvovao u razvoju turskog automobilskog tržišta kao prva kompanija u Turskoj koja je proizvela amortizere. Nakon što je kompaniju preuzela Çukurova Group, 1976. godine glavni automobilski proizvođači, poput Oyak Renault, Tofas i Mercedes Benz Turk, dodali su impresivan spisak kupaca kompanije.

 

Godine 1997. kompanija je postala zajedničko ulaganje sa južnokorejskom korporacijom Mando i preimenovana u Maysan Mando, kako bi označila novu eru korporativne transformacije i poboljšane mogućnosti upravljanja, dizajna i proizvodnje. Sporazum o carinskoj uniji potpisan 1990-ih otvorio je put besplatnim Pristup visokokvalitetnim proizvodima niskih cena od svetskih proizvođača automobila na domaćem tržištu čime je prisilio domaće dobavljače da povećaju svoj kapacitet i pređu u nulu greške. Zahvaljujući svojoj strategiji pružanja usluga istraživanja i razvoja, proizvoda vrhunskog kvaliteta, globalnog snabdevanja, visoke automatizacije i jakih veza sa OEM proizvođačima, Maysan Mando je dobro prošao ovu transformativnu eru i uspeo je da sačuva svoju tržišnu poziciju uprkos oštroj konkurenciji proizvođača sa dalekog istoka.

 

Danas se asortiman proizvoda Maysan Mando sastoji od širokog asortimana amortizera za putnička vozila, laka komercijalna vozila, autobuse i teške kamione, kao i železničke i vojne primene. 55% ukupne proizvodnje kompanije namenjeno je izvozu OEM proizvođača kao što su Hyundai Czech i mnogi lokalni OEM proizvođači, poput Hyundai Assan, Oyak Renault, Mercedes Benz Turk, BMC, Ford Otosan, Tofas, Anadolu Isuzu, Iveco, Otokar, Karsan, Mitsubishi i Temsa. Sa 24% proizvodnje, kompanija je u stanju da zadovolji domaću potražnju; preostalih 21% se izvozi u zemlje kao što su Nemačka, Italija, Velika Britanija, Rusija i Iran.

 

Do kraja 2010. godine, ukupni tržišni udeo kompanije u domaćem pretprodaji iznosi 40% i do 80% u segmentu OEM i autobusa. Maysan Mando uspeva u današnjim bržim tržišnim uslovima.

 

Gradeći na dobro povezanim odnosima sa OEM proizvođačima, Maysan Mando je osvojio Renault i General Motors ugovor za razvoj i masovnu proizvodnju nove generacije Clio i Traffic modela. Masovna proizvodnja započela je 2014. Sredinom 2014. godine, Maysan Mando povećao je svoj godišnji proizvodni kapacitet sa 4 miliona na 6 miliona jedinica i imao je za cilj da u narednim godinama razvije procese automatizacije u svojim proizvodnim pogonima i na taj način privuče više poslovanja iz OEM proizvođači prema svom kupcu. Kompanija planira da poveća svoju godišnju proizvodnju sa 3,2 miliona na 5,0 miliona jedinica do polovine 2011. godine.

 

Kompanija poseduje sertifikat o upravljanju kvalitetom ISO 9001 i ISO 14001 sertifikat sistema za zaštitu životne sredine, kao i sertifikat o kvalitetu ISO TS 16949: 2002. 2008. godine, KS sertifikat je Maysan Mandu dodelio Ford, takođe je u aprilu 2009. godine dodeljena nagrada EFKM za dostignuća.